AGR

joi, 14 februarie 2019

File de pastrav cu piure de cartofi, cu masline si sos vierge



                              File de pastrav cu piure de cartofi, cu masline si sos vierge





                                



Cina noastra usoara de weekend.

Ingrediente  :




File de pastrav cu piure cu masline si sos vierge
4 fileuri de pastrav
sare, piper negru, fulgi de chili
1 lingura ulei masline
1 portie sos vierge;




Piure rustic cu masline :



4 cartofi medii
10 masline verzi
2 linguri ulei masline
sare, piper negru;




Portii: 4

Preparare  :


File de pastrav cu piure cu masline si sos vierge :




Preparati sosul vierge dupa reteta de aici, acesta poate fi pregatit si cu 1 zi inainte. Curatati cartofii, ii taiati felii sau cuburi si ii puneti la fiert in apa cu sare. Pana fierb cartofii uscati bine fileurile de pastrav cu un servetel, mai ales pe partea cu pielea. Treceti cu degetul peste fileuri si daca simtiti oase, le extrageti cu o penseta. Presarati fileurile cu sare de mare, piper negru proaspat rasnit si fulgi de chili. Ungeti apoi fileurile pe ambele parti cu ulei.




Scurgeti cartofii dar nu foarte bine, sa ramana putina apa. Cu strivitorul sau cu o furculita, striviti cartofii fara a-i face prea fini, sa aiba o textura rustica. Adaugati maslinele tocate marunt, sare, piper si uleiul. Amestecati bine sa se omogenizeze. Incingeti bine o tigaie antiaderenta. Adaugati fileuri in tigaie (daca tigaia e mai mica puteti taia fileurile in jumatate) cu pielea in jos, fara sa le inghesuiti. Imediat ce ati pus fiecare file, miscati-l cu mana prin tava cateva secunde, sa fiti siguri ca nu se lipeste deloc. 




Lasati sa se faca pe prima parte pana vedeti ca marginile sunt albe (cca 2 minute), apoi intoarceti-le si le mai lasati scurt pe a doua parte (cca 1 minut). Timpul e dat pentru fileuri mai subtiri, daca aveti fileuri mai groase atunci cresteti timpul in care coaceti pestele pe partea cu pielea. Asezati pe fiecare farfurie cate 2 linguri de piure (puteti sa va ajutati de un inel), apoi asezati cate un file deasupra, cat mai artistic reusiti. Turnati cate 2 linguri de sos vierge intr-o parte. Puteti decora cu ceapa verde mica (chives). Serviti imediat, cu restul sosului intr-o sosiera.




Pofta buna ! Sursa : e-retete.ro




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu