AGR

joi, 14 februarie 2019

Frigarui de pui cu salsa de masline si feta





                                            Frigarui de pui cu salsa de masline si feta



 
                                   




Un condiment pentru pui nou, o salsa noua. Nici nu stiu care din cele doua mi-a placut mai mult.

Ingrediente :

Frigarui de pui cu salsa de masline si feta
500 gr pulpe de pui superioare dezosate (aprox. 4 bucati)
2 linguri rase iaurt grecesc (10%)
2 linguri ulei
1 lingura suc de lamaie
sare



Condiment Saorma pentru pui :


1 lingura piper negru macinat
1 lingura ienibahar macinat
1/4 lingura chimion macinat
1/4 lingura coriandru macinat
1/4 lingura nucsoara macinata
1/4 lingura scortisoara macinata
1 lingurita turmeric
1/2 lingurita fulgi de chili (optional)




Salsa de masline si feta :




50 gr masline verzi (fara samburi)
50 gr feta (sau telemea cremoasa de oaie)
1 ardei bulgaresc (semi-iute)
3 fire patrunjel
4 linguri ulei masline extravirgin
piper negru



Portii: 2

Preparare  :




Frigarui de pui cu salsa de masline si feta


Se amesteca ingredientele pentru condimentul saorma. Va rezulta mai mult condiment decat e nevoie in aceasta reteta, se va pastra intr-un borcan. Se taie fiecare pulpa in 3-4 bucat. Intr-un bol se amesteca iaurtul cu uleiul, sucul de lamaie, 1/2 lingura din condimentul saorma preparat la pct. 1 si sare. Se adauga 3-4 linguri de apa, doar cat amestecul sa nu fie pastos, sa fie mai fluid ca sa nu se "incleieze" pe carne.


Se adauga puiul in marinata si se amesteca bine. Se lasa la marinat minim 1 ora, dar poate sta la frigider si peste noapte. Se insira bucatile de pui pe frigarui (4-5 bucati pe fiecare frigaruie metalica am pus). Se incinge o tigaie grill timp de 5 minute pe foc mare, fara adaos de grasime. Cand tigaia e gata, se da focul la mediu spre mic si se adauga frigarui, la distanta unele de altele ca sa nu le inghesuiti. Se prajesc aprox. 4 minute pe fiecare parte (pana sunt fain rumenite) si apoi inca 30 secunde pe laterale. 


Pe masura ce sunt gata, se scot frigaruile pe platou si se acopera cu folie de aluminiu. Se lasa sa stea cateva minute, pana atunci se pregateste salsa. Se toaca maslinele (in jumatate pe lungime si apoi semi rondele). Se adauga patrunjelul si ardeiul tocate marunt. Se adauga adauga uleiul de masline si se amesteca. Se sfarma feta si se rasneste piper negru. Se amesteca iar. Se servesc frigaruile calde cu salsa si lipie libaneza.



Pofta buna! Sursa : e-retete.ro




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu