AGR

joi, 14 februarie 2019

Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos




                                        Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos



                 
                 




Tigaie gata in 10 minute. Contine medalioane de porc si ciuperci champignon pregatite rapid la tigaie, invelite intr-un sos cremos de smantana si sos de soia.



Ingrediente :



Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos




1/2 muschiulet de porc (partea din mijloc, fara capete)
15 ciuperci champignon mici
2 catei usturoi
1 lingura unt (cca 30 gr)
1 1/2 linguri sos de soia (japonez, slab sarat)
3 linguri smantana pentru gatit (15% grasime)
1 lingura ulei
piper negru;




Portii: 2

Preparare :

Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos




Se taie partea din mijloc a muschiuletului (acea parte care are grosime egala) in felii de cca 1 cm (cam 10 felii). Se presara cu piper. Se taie piciorusul ciupercilor. Palariile se sterg cu un servetel inmuiat in apa cu lamaie. Intr-o tigaie care sa cuprinda feliile de carne se incinge uleiul. Se adauga ciupercile si se soteaza la foc mai mare pana se rumenesc frumos pe toate partile. Se scot din tigaie.



Se aseaza feliile de carne pe toata suprafata tigaii, fara a le inghesui si se rumenesc pe prima parte (max 2 minute). Intoarceti feliile de carne sa se rumeneasca si pe a doua parte si tot atunci puneti ciupercile la loc in tigaie. Cand carnea e rumena si pe a doua parte, trageti tigaia de pe foc. Adaugati usturoiul strivit si amestecati sa se acopere carnea si ciupercile cu aroma lui.



Adaugati untul si amestecati pana e topit complet si acopera bucatile de carne si ciupercile. Puneti tigaia la loc pe foc si adaugati sosul de soia si smantana. Lasati sa se inferbante scurt pana simtiti ca sosul e vascos (maxim 1 minut), fara insa a-l lasa sa fiarba viguros ca sa nu se "taie". Luati imediat tigaia de pe foc. Gustati sosul de sare. Serviti imediat cu buchetele de broccoli si o lingura de orez basmati fiert.




Pofta buna ! Sursa : e-retete.ro





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu