AGR

joi, 14 februarie 2019

Steak de vita cu salsa de rosii si ansoa



                                                Steak de vita cu salsa de rosii si ansoa






                             



Ieri am avut doua New York steakuri de vita groase si rozalii. Pana au stat sa revina la temperatura camerei, am preparat o salsa simpla de rosii cherry cu ansoa de la Jose Pizzaro. A fost gata in cateva minute si a iesit delicioasa. Steakurile insa... nu au fost minunate, aveau zgarciuri pe alocuri, am fost destul de dezamagita. Noroc cu salsa asta delicioasa care a salvat cina. Salsa merge bine cu vita la gratar, cu cotlete de miel la gratar sau un steak de ton la gratar.



Ingrediente :


Steak de vita cu salsa de rosii si ansoa





4 steakuri de vita individuale (cca 350-400 gr fiecare)

Salsa de rosii si ansoa

300 gr rosii cherry mici
4 fileuri ansoa in ulei
1 ceapa mica (cca 50 gr)
2 catei usturoi
coaja rasa de la 1/2 lamaie mica
1/4 legatura patrunjel
1/4 lingurita oregano (sau maghiran uscat)
45 ml ulei de masline



Portii: 4

Preparare :




Steak de vita cu salsa de rosii si ansoa. Steakurile se scot din frigider si se lasa sa revina la temperatura camerei. Ceapa se taie solzisori. Intr-un bol se pun rosiile cherry, cateva care sunt mai mari se taie in doua ca sa-si lase sucul in sos. Peste ele se adauga usturoiul strivit, ansoa tocata marunt si coaja rasa de lamaie.



Intr-o tigaie se incing 30 ml ulei si se adauga ceapa. Se caleste cateva minute, doar pana ceapa se inmoaie. Se adauga rosiile si restul peste ceapa si se continua calirea cateva minute pana ansoa se dizolva in ulei si rosiile se inmoaie usor (cam 3-4 minute). Amestecati de cateva ori in sos. Presarati piper negru. Nu adaugati sare, ansoa este destul de sarata.



Trageti tigaia de pe foc si adauga patrunjelul tocat fin si oregano. Adaugati inca 1 lingura de ulei. Amestecati bine si turnati sosul intr-un bol. Lasati-l sa se racoreasca. Incingeti bine o tigaie grill, fara adaos de grasime (cam 5 minute la foc mare). Adaugati steakurile astfel incat sa nu fie inghesuite. Prajiti cate 3 minute pe fiecare parte. In timp ce se fac le presarati cu putina sare, piper negru si fulgi de chili. Scoateti steakurile, le acoperiti cu folie de aluminiu si le lasati sa stea cateva minute. Serviti imediat steakurile cu salsa calduta.




Pofta buna ! Sursa : e-retete.ro




                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu