AGR

joi, 14 februarie 2019

Muschiulet de porc umplut cu rosii si branza de capra



      

                               Muschiulet de porc umplut cu rosii si branza de capra





                                       




La interior rosii coapte, branza de capra si busuioc, iar la exterior un invelis condimentat de bacon. Si frumos si bun!


Ingrediente  :


Muschiulet de porc umplut cu rosii si branza de capra


1 muschiulet de porc (cca 500 gr)
100 gr branza de capra (poate fi maturata)
150 gr bacon (felii subtiri)
8 frunze mari de busuioc
2 linguri ulei
1 lingurita rasa zahar brun
sare, piper negru, fulgi de chili;


Rosii coapte :


1/2 kg rosii roma (cele lunguiete, tip "prunisoare")
1 lingura otet balsamic
2 linguri ulei masline
sare de mare;


Preparare :


Muschiulet de porc umplut cu rosii si branza de capra




Pentru rosiile coapte am ales rosii lunguiete, fiindca au pulpa multa si putine seminte. Le-am taiat in doua pe lungime, le-am presarat cu sare de mare si le-am stropit cu ulei si otet balsamic. Le-am pus in tava cuptorului, cu taietura in sus si le-am copt la 160C (sau 140C cu ventilator) timp de peste 1 ora. Timpul de coacere depinde de soiul si dimensiunea rosiilor alese de voi. Trebuie sa le coaceti doar pana sunt deshidratate pe jumatate, adica arata uscate deasupra dar sunt inca suculente in interior.



* rosiile se pot coace si cu o zi inainte; dupa coacere doar se pun intr-un bol si se pasteaza la frigider pana a doua zi; nu veti folosi toate rosiile in aceasta reteta, dar e pacat sa porniti cuptorul doar pentru cateva rosii; restul le puteti pune in salata, le transformati in salsa, le mancati cu branza etc. In loc de rosii coapte puteti folosi rosii semi-deshidratate in ulei.



Curatati muschiuletul de tendoane si pielitele albe. Desfaceti muschiuletul intr-o foaie subtire (tehnica e simpla, o puteti vedea in acest filmulet incepand de la minutul 1:00 singura diferenta ca in filmulet este exemplificata pe un cotlet; faceti taieturi succesive si adanci de doar 1 cm si apoi rulati muschiul spre exterior pana obtineti foaia; daca foaia nu e foarte egala ca si grosime o puteti bate usor cu ciocanul de snitele) si presarati-l cu sare pe ambele parti. In interior presarati si piper negru. Lasati sa stea muschiul cam jumatate de ora, cat sa revina la temperatura camerei.



Rosiile coapte le taiati bucati. La fel si branza de capra. Busuiocul se striveste cu putina sare mare intr-un mojar si se adauga uleiul. Se presara rosii pe toata suprafata muschiuletului, lasand 1 cm pe margine neacoperit. Se presara apoi branza si deasupra uleiul cu busuioc. Se ruleaza strans muschiuletul. Se aseaza pe masa de lucru feliile de bacon una langa alta. Se aseaza la un capat ruloul de carne si se ruleaza strans in bacon. Varfurile muschiuletului se ridica si se prind cu scobitori, altfel se vor usca prea tare.



Se presara pe masa de lucru piper negru, chili si zaharul. Se ruleaza ruloul prin acest amestec. Se aseaza ruloul intr-o tava care-l incape si care merge la cuptor. Se coace a 220C timp de 20-25 minute. Apoi se porneste cuptorul pe grill (caldura/focul sa vina de sus) si se lasa doar cateva minute, pana baconul e rumen. Se scoate ruloul pe un platou si se acopera cu folie macar 10 minute, apoi se poate felia. E bun servit imediat dar e bun si reincalzit in cuptor.




Pofta buna ! Sursa : e-retete.ro




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu